Home

Achtergrond 152 x bekeken 3 reacties

Wilders uitgeroepen tot winnaar in NOS-peiling

Geert Wilders is de politicus van het jaar 2007. De oprichter en leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) kreeg in de peiling van de NOS-radio onder de parlementaire pers en het publiek weliswaar niet de meeste stemmen, maar kwam hoog uit in beide onderdelen.

Het talent van het jaar is Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra van de VVD. Dat is vandaag bekendgemaakt op Radio 1. De redactie hield dit jaar voor het eerst een peiling onder zowel politieke verslaggevers als het publiek.

De uitslagen verschillen sterk van elkaar. Alleen Wilders scoort in beide lijstjes hoog, waardoor de redactie hem als winnaar aanwijst.

De eer moet hij wel delen met D66-fractieleider Alexander Pechtold, die met 31 procent van de stemmen de grote winnaar is bij de parlementaire pers, en met SGP-fractieleider Bas van der Vlies. Hij kwam met 11,5 procent bovenaan het publiekslijstje, met hulp van een actie van SGP-jongeren. Wilders eindigde in beide lijstjes op de tweede plaats met respectievelijk 9 en 10,8 procent. Rita Verdonk (TON) staat bij het publiek op de derde plaats en bij de pers is dat verkeersminister Camiel Eurlings.

Grootste talent in de ogen van de parlementaire pers is Halbe Zijlstra (38), die voor de liberalen het woord voert over onder meer onderwijs. Hij kreeg 22 procent van de stemmen. Zijlstra kwam in november 2006 in de Kamer. Op twee eindigde minister Ronald Plasterk van Onderwijs met 8 procent. Dit onderdeel werd niet aan het publiek voorgelegd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  domi nee

  Wat heeft bijv. zo'n adje toch een moeite met de werkelijkheid.
  Wilders is ook mijn eerste keus.
  Maar ik vind pechtold een grote kneus.
  Dat wil echter niet zeggen dat ik nu de uitslag anders moet uitleggen.
  Adje is vast een boertie van buten die zien gal komp sputen.
  Ik sprak laatst een boerke die zei het nukn. ken mie niet schelen mar ut sputen mot uren duren.
  Ik snappe nich wat hum bedoelt, mar ut zal wel wat mit gifsputen van doen hebben.

 • no-profile-image

  adje

  wat zijn de mensen toch dom.

 • no-profile-image

  Jan, vollegrondsteler

  Hulde voor Geert Wilders en alsnog Proficiat ! Hij is zeker geen fascist, geen rascist,maar hij is realist en heeft respect voor ons Nederlandse volk. Hij heeft heldere standpunten. Dat heeft malloot Doeske Terpstra niet. Geert heeft een visie op wat er in hier in Nederland misgaat,o.a. criminaliteit, school, ziekenzorg, islamering en teveel idiote belastingen en ook dat geld gaat teveel naar het buitenland ! onzinnige regelzucht en bureaucratie. enz. Hij is gewoon maar een populitische held, die zich door niemand of iets laat manipuleren. Niks mis ermee. Kortom hij verdient de beste volksvertegenwoordiger te zijn van 2007. Nogmaals een grote pluim voor Geert. Ga doorzetten en hou je rug recht .
  mvg, Jan groot PVV-aanhanger

Of registreer je om te kunnen reageren.