Home

Achtergrond

Werknemers rekenen op extra's eind dit jaar

Aan het einde van dit jaar rekent het personeel op extra's van de baas.

Vier op de vijf werknemers verwachten een kerstpakket. Ook calculeren velen een eindejaarsbonus of winstuitkering in en denkt 30 procent van de werkenden komend jaar een salarisverhoging te krijgen die hoger uitpakt dan de inflatie. Gemiddeld rekenen deze mensen op een loonsverhoging van 5 procent.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van uitzendondernemer Randstad onder 868 werkenden. Van hen verwacht een kwart een eindejaarsbonus, eveneens een kwart een dertiende maand en nog eens 20 procent denkt een winstuitkering uitbetaald te krijgen.

Werknemers hebben ook goede voornemens zo vlak voor de jaarwisseling. Bovenaan de lijst goede voornemens voor het nieuwe jaar staat 'jezelf ontwikkelen'. Dat nemen vier op de tien werknemers zich voor in 2008. Zij weten volgens algemeen directeur Jan Vermeulen van Randstad "dat zij zichzelf inzetbaar moeten houden om kansrijk te zijn op de arbeidsmarkt''.

Op nummer twee staat met 37 procent van de stemmen van de ondervraagden 'minder druk maken' en 'meer ontstressen'. Een jaar geleden waren dit nog de belangrijkste voornemens van werknemers. Verder wil 35 procent van het personeel 'meer bewegen en sporten' het komende jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.