Home

Achtergrond 162 x bekeken

Weinig kennis over mogelijkheden energiebesparing

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft zich voorgenomen om in 2008 vanwege de klimaatverandering aan energiebesparing te doen.

Maar de helft weet niet goed welke maatregelen ze kunnen treffen. Dit bleek zondag uit onderzoek van de HIER Klimaatcampagne onder ruim duizend ondervraagden.

Volgens de enquête, uitgevoerd door Ruigrok/NetPanel, geeft de meerderheid de voorkeur aan maatregelen die eenvoudig zijn te nemen en weinig geld of moeite kosten. De meesten zijn van plan apparaten minder vaak op de stand-by te laten staan en gloeilampen te vervangen door spaarlampen. Ook goed scoren de thermostaat van de verwarming blijvend lager zetten, minder lang douchen en wassen op een lagere temperatuur.

Het voornemen om in 2008 meer aan energiebesparing te gaan doen, staat op de derde plaats, na 'meer sporten' en 'afvallen'. De HIER Klimaatcampagne is een krachtenbundeling van veertig maatschappelijke organisaties, die zich samen sterk maken om het klimaatprobleem aan te pakken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.