Home

Achtergrond 321 x bekeken

Weer varkenstransport van weg gehaald in Duitsland

Opnieuw is in Duitsland een varkenstransport van de weg gehaald.

Dit heeft de Stichting varkens in Nood bekend gemaakt. Het ging volgens Varkens in Nood om een transporteur uit Gelderland. De vrachtauto met aanhanger was onderweg naar Tsjechië. Het transport werd op de autoweg A2 tussen Oberhausen en Berlijn aangehouden. De chauffeur werd beboet wegens overtreding van de rijtijden en overbelading van de truck. Ook zou er geen water aan boord zijn geweest voor de dieren.

Volgens de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee had de betreffende transporteur de rijtijdenwet met een half uur overschreden. Op het gebied van de reistijd voor de varkens was niets aan de hand. De reis van Lemelerveld naar Tsjechië duurt 10 uur. Volgens de vervoerder was de truck volgens de Duitse wegenverkeerswet te zwaar. Uitgaand van de beladingsgraad in termen van levend gewicht per vierkante meter was er geen overtreding. die was binnen de normen.

De chauffeur ontkent volgnes de NBHV dat er geen water aan boord was voor de dieren. De chauffeur zou de werking van dit watersysteem aan de politie hebben gedemonstreerd.

Varkens in Nood heeft de laatste maanden regelmatig dit soort incidenten onder de aandacht gebracht. "Wij zullen dit blijven doen zolang er geen strengere controles op de transporten worden uitgeoefend in Nederland", aldus een woordvoerster van Varkens in Nood. De NBHV werkt samen met andere organisaties in de veehandel en transportsector aan een kwaliteitsplan voor het transport.

Of registreer je om te kunnen reageren.