Home

Achtergrond

Weer bouwvertraging door zeldzame varens

Opnieuw zijn er zeldzame varens op een bouwlocatie in het centrum van Terborg ontdekt.

Volgens de Algemene Inspectie Dienst (AID) gaat het om de beschermde Tongvaren. "Het nieuwbouwproject loopt minimaal drie maanden vertraging op, een schadepost van tienduizenden euro's'', verzucht Henk Veerman van projectontwikkelaar WischWonen vandaag.

Op dezelfde muur, iets verderop, werden al eerder dezelfde varens aangetroffen. Toen die vorige week door onbekenden uit de muur waren getrokken, leek niets een snelle start van het bouwproject nog in de weg te staan.

Na de jongste vondst moet WischWonen opnieuw een ontheffingsprocedure van acht weken volgen. "We hebben van het ministerie van Landbouw toestemming nodig om de Tongvaren uit het stuk muur te halen en elders weer terug te plaatsen.'' De kans dat vandalen opnieuw toeslaan acht Veerman niet al te groot. "Voor een leek is de varen nauwelijks te zien. Het is feitelijk niet veel meer dan een stukje groene aanslag.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.