Home

Achtergrond

Waarnemers Rusland melden overtredingen

Waarnemers hebben vandaag de eerste overtredingen gemeld bij de Russische parlementsverkiezingen.

Dat heeft Grigori Melkoniants zondag gezegd. Hij beheert een speciaal voor de verkiezingen ingestelde hotline voor Golos, de Russische organisatie van waarnemers.

Volgens Melkoniants komen uitgebreide meldingen vanuit heel Rusland over werknemers die zijn gedwongen om een speciaal formulier in te vullen, waardoor ze op hun werk moesten stemmen, onder het toeziend oog van hun bazen.

Ook hebben waarnemers van Golos gemeld dat er illegaal campagne wordt gevoerd op de dag van de verkiezingen. Zo hing er een grote poster van president Vladimir Poetins partij Verenigd Rusland op een stembureau. Verder worden in diverse stembureaus meerdere kiezers in één stemhokje toegelaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.