Home

Achtergrond 208 x bekeken

Vuurwerkbrillen verkopen goed

De verkoop van vuurwerkbrillen loopt goed. Dat zei Tjeerd de Faber, voorzitter van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), vandaag.

Zo heeft het Oogziekenhuis Rotterdam al de helft van de 200 daar beschikbare vuurwerkbrillen verkocht. "Ze gaan nu als warme broodjes. Vooral bezorgde ouders kopen er eentje voor hun kroost'', aldus De Faber.

De brillen zijn gemaakt van zeer hard plastic en bieden bescherming tegen exploderend vuurwerk. Het NOG liet in totaal 15.000 exemplaren naar Nederland komen. "Het zijn er waarschijnlijk te weinig om aan alle vraag te voldoen'', stelt De Faber. Vanaf vrijdag, als de verkoop van vuurwerk officieel is toegestaan, zullen de brillen waarschijnlijk snel uitverkocht zijn.

De oogbeschermers worden voor 3 euro verkocht bij twintig oogheelkundige poli's door het hele land. Ook een klein aantal vuurwerkhandelaren verkoopt ze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.