Home

Achtergrond 181 x bekeken

Vrijwillige afroming door EU-parlement afgewezen

Een vrijwillige afroming van 20 procent van de inkomenstoeslagen voor boeren komt er niet. Het Europees parlement heeft met grote meerderheid tegen het voorstel van de Europese Commissie gestemd.

Het zogeheten modulatieplan is overigens nog niet helemaal van de baan. Het Europarlement en de landbouwministers moeten onderling nog tot een vergelijk zien te komen. Opties zijn een lagere, maar verplichte modulatie of alleen 20 procent modulatie in Groot Brittanië.

Nederland was één van de lidstaten die wel een voorstander van vrijwillige afroming is. Alleen het punt van vrijwilligheid zorgde voor bedenkingen. Als lidstaten individueel mogen beslissen of ze 20 procent korten op de inkomenstoeslagen aan boeren, zou dat kunnen leiden tot concurrentieverstoringen op de interne markt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.