Home

Achtergrond 6 reacties

'Voorschot melkpremie kan'

Nederland had, anders dan minister Verburg en de Dienst Regelingen beweren, wel voorschotten over de melkpremies 2007 kunnen uitbetalen.

Dit zeggen medewerkers van LTO Nederland op grond van informatie van de Europese Commissie. Ze verwijzen naar de voorbeelden van Ierland en Frankrijk.

Ierland is al in oktober begonnen met het uitbetalen van ontkoppelde premies. Frankrijk heeft ook al een groot deel van de ontkoppelde premies bij voorschot betaald, zo blijkt uit informatie van de Franse Dienst Regelingen en van boerenorganisaties.

Voorwaarde om toch voorschotten op de ontkoppelde toeslagen te kunnen uitbetalen is dat hiervoor toestemming wordt verkregen van het beheerscomité directe betalingen en dat alle benodigde controles van tevoren zijn uitgevoerd. Nederland heeft wel een aanvraag voor voorschotten ingediend bij het beheerscomité directe betalingen, maar anders dan Frankrijk en Ierland geen toestemming gekregen.

"Blijkbaar heeft Nederland dus geen valide argumenten gebruikt", constateert een medewerker van LTO Nederland. Ook heeft Nederland niet van tevoren alle controles uitgevoerd.

Zie ook: Verburg neemt afstand van conclusie LTO over premies

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rian

  Wij verwachten van LTO dat ze dit principieel benaderen en zorgen dat agrarisch nederland krijgt waar ze recht op hebben en anders in ieder geval rente vergoeding krijgen!!!!

 • no-profile-image

  Henk

  Met alle 5 reacties eens en vooral,laat ze anders die ambtenaren maar eens een keer harder werken die woensdagmiddag al weer weekend hebben. En anders maar een goede rente erbij!

 • no-profile-image

  Roos

  De premies waar de deze producenten recht op hebben komt doordat de opbrengstprijzen veel te laag zijn. Om de verplichtingen aan toeleveringsbedrijven te kunnen voldoen moeten de premies op tijd uitbetaald worden. Wie betaald de geleden schades, rente e.d. in de hele schakel die hier slachtoffer van worden. Als de prijzen redelijk zijn is het geen probleem en zijn de premies niet nodig. Maar ik denk dat er bij zitten die nu beginnen te bergrijpen wat armoede is. DR kan dit niet maken, een voorschot met rente moet onmiddelijk uit betaald worden. Zo niet dan maar een maand salaris in houden van de ambtenaren, dan gebeurd het nooit meer.

 • no-profile-image

  agrarier

  Aangezien LTO inmiddels voor de zoveelste keer bewezen heeft niet hard meer voor ons te lopen, kunnen we hieruit onze conclusies trekken.
  Ik heb ook al een gerucht gehoord dat (Z)LTO -ers in de gemeente Deurne voor een strenger dan wettelijk vereiste geurnorm gestemd hebben, dus tegen veehouderijen???? Waarschijnlijk zullen deze ZLTO-ers dan ook hun conclusies trekken.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Tja daar zijn we weer Nederland voor he...Overal achteraan lopen, en vaak nog roomser dan de paus zijn....Dan krijg je deze taferelen. Maar lto bedankt voor het uitzoeken ieg.

  groeten

 • no-profile-image

  har frenken

  Beste lto prima dat julie weer voor de zoveelste keer achteraf gelijk krijgen.
  Maar wat schieten we ermee op.
  In vele andere situaties wordt veel eerder naar de rechter gestapt over dit soort zaken. Dus zolang jullie tevreden zijn met het gelijk achteraf zal LNV echt niet harder lopen voor de nederlandse boer.Een overheid is net als de burger gehouden aan regels, waarom stellen julie niet lex silentio positievo voor bij de uitvoering van alle uitbetalingen.
  dwz LNV niet binnen redelijke termijn beslissing genomen automatische verlening van vergunning of uitbetaling.
  trouwens ! we zijn toch een Europa. grt h

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.