Home

Achtergrond

'Voorkom ongelukken, ruim het vuurwerkafval op'

Vuurwerk afsteken hoort erbij met oud en nieuw.

Na de knallen en mooie figuren in de lucht, blijven de resten vaak op straat liggen. Daarom roept Stichting Nederland Schoon op geen vuurwerk en glas achter te laten. Dit voorkomt bovendien ongelukken, liet een woordvoerder van de stichting vandaag weten.

De campagne is gericht op de Nederlandse gemeenten en in samenspraak met Consument en Veiligheid tot stand gekomen. "Zij leggen uit dat mensen voorzichtig moeten zijn met het afsteken van vuurwerk. Wij wijzen erop het vuurwerk op te ruimen zodat met name kinderen de volgende dag niet het zwerfvuurwerk aansteken.''

De stichting ondersteunt gemeenten in Nederland zoveel mogelijk bij het voorkomen van zwerfafval. "Ook bij vuurwerk. De gemeente is een goede boodschapper.'' Inmiddels doen vijftig gemeenten mee met de campagne die in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van VROM, werkgeversorganisatie VNO-NCW en met subsidies van SenterNovem tot stand is gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.