Home

Achtergrond 157 x bekeken

Vervangen kentekenbewijs voortaan ook via internet

De Rijksdienst voor het Wegverkeer in Veendam (RDW) gaat het gemakkelijker maken om een vervangend kentekenbewijs te krijgen.

Voortaan is het mogelijk voor mensen die hun kentekenbewijs kwijtgeraakt zijn een nieuw bewijs via internet aan te vragen. Een rit naar het postkantoor of naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Veendam is dan niet meer nodig. Dat heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt.

Per jaar worden ongeveer 180.000 vervangende kentekenbewijzen aangevraagd. Wanneer mensen dat voortaan via internet doen, kunnen ze het document ook snel in huis hebben. Als de aanvraag en de betaling voor acht uur 's avonds binnen komen, verstuurt de RDW meteen de volgende werkdag het vervangende kentekenbewijs. Zo'n bewijs is niet alleen nodig bij vermissing, maar ook wanneer het gestolen is of ernstig beschadigd.

Volgens de woordvoerder blijft het huidige aanvraagproces, met aanvraagformulier en acceptgiro die via postkantoor te verkrijgen zijn, gewoon bestaan. In beide gevallen kost het 29,50 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.