Home

Achtergrond 222 x bekeken

Versper na botsing niet nodeloos de rijbaan

Bijna iedere automobilist weet dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten.

Om onnodige verkeersopstoppingen na aanrijdingen te voorkomen, begon vandaag de campagne 'Blikschade? Zoek een parkeerplaats op!'

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) spoort automobilisten hiermee aan om na een lichte aanrijding vooral niet nodeloos op een rijstrook te blijven staan. Zoek een parkeerplaats en vul daar de schadeformulieren in, is zijn motto.

Volgens het ministerie vinden er jaarlijks ongeveer 25.000 botsingen plaats. Meestal gaat het alleen om blikschade en hoewel de betrokken voertuigen nog kunnen rijden, vullen bestuurders vaak ter plekke de formulieren in. "Dat veroorzaakt of verergert files en verhoogt het risico op vervolgaanrijdingen'', aldus het ministerie, dat hoopt dat automobilisten hun gedrag op dat punt wijzigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.