Home

Achtergrond

Verdachte broers moord Holloway vrijgelaten

De twee broers Deepak en Satish K., die naast Joran van der Sloot waren aangehouden als verdachten van de moord op Natalee Holloway, worden vandaag vrijgelaten.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba gisteravond bevestigd. De rechtercommissaris heeft de voorlopige hechtenis van het tweetal niet verlengd.

Justitie neemt pas volgende week vrijdag een besluit over verlenging van de hechtenis van Van der Sloot. Het Openbaar Ministerie had om een verlenging gevraagd van het voorarrest van de broers dat morgen afloopt. Dan staan beiden weer op vrije voeten.

Het dossier dat nu over de twee verdachten bestaat, bevat volgens de rechter-commissaris ernstige verdenkingen tegen hen, maar zou te weinig om het lijf hebben om hen vast te houden.

"Op basis van deze feiten is voorlopige hechtenis volgens hem niet toegelaten'', licht officier van justitie Dop Kruimel toe. "Daarbij ging het om het vernietigen van sporen van het misdrijf en het wegmaken van het lijk. Op deze delicten staat te weinig straf om voorarrest te mogen toepassen.''

Het Openbaar Ministerie kan binnen drie dagen in beroep gaan tegen het besluit van de rechtercommissaris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.