Home

Achtergrond 232 x bekeken

Venlo krijgt cradle-to-cradle leerstoel

Venlo krijgt een leerstoel op het gebied van het duurzaamheidsconcept cradle-to-cradle (C2C).

De gemeente Venlo, de Kamer van Koophandel en C2C-initiator Michael Braungart hebben daarover in Venlo een intentieverklaring ondertekend.

Braungart ontwikkelde samen met William McDonough het cradle-to-cradleconcept om een totale hergebruikcyclus op alle terreinen te realiseren. De regio Venlo wil cradle-to-cradle toepassen bij de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2012 en de nieuwe ontwikkelingen in het kader van Greenport Venlo.

"De topregio's van de toekomst zijn degenen die met succes duurzaamheid weten te koppelen aan hun bestaande economie en bedrijfsleven", zegt Mark Verheijen, wethouder Financiën & Economie van de gemeente Venlo.

"Onderwijs en kennis spelen daarbij een cruciale rol. Deze leerstoel voor Michael Braungart verbindt de cradle-to-cradle-kennis met de regio Venlo en dat geeft onze regio een nadrukkelijke voorsprong." De Limburgse Kamer van Koophandel verwacht veel van de cradle-to-cradle-aanpak, omdat het de economische groei stimuleert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.