Home

Achtergrond 166 x bekeken

Veerman brengt correctie aan in bezwaarmogelijkheid

Sociaal economische factoren spelen alleen bij het bepalen van de natuurdoelen voor een Natura 2000-gebied een rol. De begrenzing vindt uitsluitend plaats op ecologische gronden. Dat heeft minister Veerman van Landbouw geantwoord op Kamervragen.

Hiermee nuanceert Veerman zijn eerdere uitspraak dat ondernemers bezwaar kunnen maken tegen de aanwijzing van een Natura 2000-gebied op sociaal-economische gronden. Dergelijke bezwaren tegen begrenzing lijken hierdoor dus niet ontvankelijk.

De minister zegde de Kamer toe dat er versneld een beheerplan voor de Gelderse Vallei komt. Eerder was besloten het beheerplan voor De Peel per 1 september 2007 af te hebben. Veerman ziet vooralsnog geen mogelijkheid om het toetsingskader ammoniak, dat boeren duidelijkheid geeft tot de beheerplannen er zijn, wettelijk te verankeren.

Lees ook Toch meer mogelijkheden voor bezwaar

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.