Home

Achtergrond 153 x bekeken

Vakantieganger kiest voor vroege boeking

Nederlanders boeken hun zomervakantie het liefst ruim van tevoren.

Lastminutereizen zijn veel minder populair. Slechts een op de tien toeristen koopt de vakantie op het laatste moment. Dat blijkt vandaag uit een representatieve steekproef die onderzoeksbureau Trendbox heeft uitgevoerd onder 500 Nederlanders van 16 jaar en ouder. Acht op de tien Nederlanders zijn van plan komende zomer op vakantie te gaan.

"Waar het onze vakantie betreft, willen we dan ook liever niet voor verrassingen komen te staan'', stellen de onderzoekers. "Bestemming en periode zijn onderdelen van de vakantie waar veel mensen het liefst in een vroegtijdig stadium al zekerheid over hebben.'' Volgens het onderzoek boekt 40 procent van de Nederlanders de zomervakantie het liefst al voor eind januari.

Met name gezinnen met schoolgaande kinderen, jongeren (16 tot en met 24 jaar) en huishoudens met benedenmodale inkomens boeken hun vakantie graag zo vroeg mogelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.