Home

Achtergrond 143 x bekeken

VVD-top krijgt royaal vertrouwen achterban

De VVD-top heeft zaterdag tijdens een partijcongres in Rotterdam opnieuw het vertrouwen gekregen van een ruime meerderheid van de liberale achterban.

Moties waarin op het vertrek van partijleider Mark Rutte en partijvoorzitter Jan Zanen werd aangedrongen, kregen nauwelijks steun.

Al bij het begin van het uitzonderlijk druk bezochte congres - meer dan 1500 leden waren komen opdagen - werd duidelijk dat Rutte zich geen zorgen hoefde te maken. Zijn openingstoespraak, waarin hij opriep "op te houden met navelstaren'' en "niet voortdurend met onszelf bezig te zijn'' was goed voor een ovationeel applaus. "We zijn allemaal lid van de VVD. De vijand zit niet intern, maar in het torentje'', hield Rutte zijn gehoor voor.

Van Zanen wist de zaal voor zich te winnen door te erkennen dat het partijbestuur onder zijn leiding verantwoordelijkheid heeft gedragen voor de onrust die ontstond na vertrek van Rita Verdonk uit de fractie en vervolgens de partij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.