Home

Achtergrond 1 reactie

VS willen zich niet vastpinnen op klimaattop

De Verenigde Staten willen zich op de klimaattop op Bali niet laten vastpinnen op specifieke doeleinden. De leider van de Amerikaanse delegatie op Bali, Harlan Watson, bevestigde dat vandaag.

Hij verwerpt daarmee een voorstel om industrielanden een percentage voor de vermindering van broeikasgassen te laten vastleggen. Zo zou hun uitstoot van broeikasgassen in 2020 met tussen de 25 en 40 procent teruggedrongen moeten zijn ten opzichte van 1990. De Europese Unie is voorstander van dat plan.

Watson zei dat de VS op Bali positief meewerken. Ze zijn voorstander van een wereldwijd pact om de problemen het hoofd te bieden. De Amerikaanse regering blijft evenwel tegenstander van het Protocol van Kyoto, waar percentages in staan die Washington voor onredelijk houdt. De klimaattop (3-14 december) gaat vooral over een nieuw akkoord dat het in 2012 verlopende ’Kyoto’ moet vervangen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kees

    zoals verwacht komt er een vrijblijvend akkoord

Of registreer je om te kunnen reageren.