Home

Achtergrond 180 x bekeken

Urk weer het gulst voor collectanten

De inwoners van Urk waren vorig jaar het gulst als het gaat om het geven aan collectes. Per huishouden stopten de Urkers ruim 50 euro in de bussen, bleek uit cijfers die het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) vandaag publiceert.

Collectanten haalden bij elkaar in 407 gemeenten ruim 41 miljoen euro op. In 2003 was Urk ook al de meest vrijgevige gemeente in Nederland.

Per provincie bekeken blijken de inwoners van Friesland met gemiddeld 11,22 euro het meest te hebben gegeven. De bevolking van kleinere gemeenten was in 2006 vrijgeviger dan stedelingen. Volgens het CBF wordt in grote steden minder gecollecteerd en geven de inwoners doorgaans minder.

De opbrengst van de collectes ging voor het grootste deel (73 procent) naar fondsen op het gebied van gezondheid. Verder ging 18 procent naar welzijnsfondsen, 6 procent naar internationale hulp en 3 procent naar natuur en milieu. Van de totale opbrengst werd 95 procent ingezameld door landelijk collecterende organisaties, de rest door lokale.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.