Home

Achtergrond

Twintig proefchimpansees naar Beekse Bergen

Een groep van 20 chimpansees van het centrum voor dierproeven BPRC krijgt definitief onderdak in Safaripark Beekse Bergen. Dat heeft minister Ronald Plasterk van Wetenschap vandaag bekendgemaakt.

BPRC gebruikt al een tijdje geen mensapen meer voor de proeven. Het gaat om apen die niet geïnfecteerd zijn met een ziekte. De chimpansees verblijven al sinds juni in Beekse Bergen. Oorspronkelijk was het plan om ze in Dierenpark Amersfoort te huisvesten. Door juridische procedures van omwonenden en actiegroepen heeft de bouw van hun verblijf daar veel vertraging opgelopen.

Vanuit het oogpunt van de welzijn van de dieren is het beter om de chimpansees in Beekse Bergen te laten blijven. Chimpansees die wel zijn geïnfecteerd in BPRC verblijven sinds september 2006 bij de Stichting AAP.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.