Home

Achtergrond 255 x bekeken

Tuinders Bommelerwaard krijgen tips voor verhalen schade

LTO Noord Glaskracht geeft zijn leden in het gebied Bommeler- en Tielerwaard tips voor het verhalen van schade veroorzaakt door de stroomstoring van deze maand.

De organisatie heeft leden in het gebied hiervoor een brief gestuurd. In de brief wordt geadviseerd om eventueel geleden schade of nog te lijden schade zo nauwkeurig mogelijk te inventariseren, bijvoorbeeld door een dossier te maken met alle gegevens.

LTO Noord Glaskracht raadt daarbij aan om onderscheid te maken tussen directe en indirecte schade. Onder directe schade valt bijvoorbeeld kwaliteitsschade aan producten, schade aan apparatuur (klimaatsystemen, computers) en schade in de bedrijfsvoering.

Indirecte schade is bijvoorbeeld het inzetten van extra mensen, een bedrijfsadviseur of elektromonteur of de kosten voor het huren en in werking hebben van een aggregaat. Verder moeten tuinders hun polissen goed nakijken. Ook moeten ze kunnen bewijzen dat zij tijdig maatregelen hebben genomen om de schade te beperken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.