Home

Achtergrond 2 reacties

Trots zijn op Poolse werknemers

Sinds 1 mei mogen alle Midden- en Oost-Europeanen aan het werk in Nederland. Frank van Gool vindt dat een goede zaak.

Frank van Gool, directeur van OTTO Work Force, vindt dat Nederland beter moet omgaan met onder anderen de Poolse werknemers en hun een CAO-loon moet gunnen.

Nog nooit in de geschiedenis sloeg de arbeidsmarkt zo snel om van een arbeidsoverschot naar een tekort aan werknemers. Gelukkig heeft de Nederlandse regering net op tijd besloten om op 1 mei 2007 de grenzen voor werknemers uit de Midden- en Oost-Europese landen open te stellen. Anders waren de tekorten nog veel groter geweest.

Anders dan de SP ons wil doen laten geloven pikken deze arbeidsimmigranten de werkplekken van de Nederlanders niet in. Ze doen juist het werk waar wij geen Nederlanders voor beschikbaar hebben.

Het is dan ook onterecht en kwetsend dat de media in 2007 de Polen zo gestigmatiseerd hebben. Kennelijk verkoopt het sporadisch slechte nieuws beter dan de constatering dat we blij mogen zijn dat de Polen hier willen werken.

Wij moeten trots worden op de Polen die hier het werk komen doen waar wij geen Nederlanders voor hebben of waar wij Nederlanders geen zin in hebben. De Polen zorgen ervoor dat onze welvaart op peil blijft.

Ook Polen hebben recht op een juiste toepassing van CAO-lonen juiste toeslagen en vakantiegelden. Bovendien hebben arbeidsmigranten recht op goede huisvesting conform Nederlandse normen en waarden.

Toch is er jammer genoeg het nodige mis met de behandeling van onze Poolse werknemers. Dit komt door de wildgroei van ruim tienduizend ongecertificeerde uitzendbureaus in ons land. Malafide uitzendbureaus mogen geen bestaansrecht hebben. Elke zichzelf respecterende ondernemer moet zich niet willen inlaten met dit soort bureaus. Alleen zo krijgen de uitzendkrachten het salaris waar ze recht op hebben.

Het zijn immers de malafide bureaus en bedrijven die het niet zo nauw nemen met hun buitenlandse werknemers die de ellende veroorzaken. De Polen verdienen beter. Correcte betaling en huisvesting is een vanzelfsprekendheid. De Polen verdienen het om ons land met open armen ontvangen te worden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    TESSA19Merrill

    Don't you know that it's correct time to receive the home loans, which would realize your dreams.

  • Smith

    I'm going to say this, and you can make of it what you will: running a <a href='http://www.findacellphoneuser.com/'>cell phone lookup</a> is the only way to identify unknown wireless callers ... well, in the US anyway - and that is, really, what matters most! Isn't it?

Of registreer je om te kunnen reageren.