Home

Achtergrond

Treinverkeer plat door ’gewapende’ man

Het treinverkeer tussen Schiedam en Delft heeft gisteravond enkele uren stilgelegen. De politie zette een trein stil in Delft-Zuid omdat een gewapende man in de trein was gesignaleerd.

Op last van de politie werd rond 21.30 uur het treinverkeer van en naar Delft Zuid gestaakt. Via 112 was er vanuit een rijdende trein melding gemaakt van een man met een vuurwapen, aldus een politiewoordvoerder.

De trein werd in Delft-Zuid stilgezet. Ongeveer honderd reizigers werden door een arrestatieteam, politie en spoorwegpolitie uit de trein gehaald. Omdat de politie een goed signalement van de verdachte had, kon deze zonder problemen worden aangehouden.

Na het doorzoeken van de trein werd het vuurwapen gevonden in een prullenbak. Bij nader onderzoek bleek het om een nepwapen te gaan. De 31-jarige man uit Den Haag is aangehouden. Reizigers tussen Rotterdam en Den Haag liepen door het incident een vertraging van meer dan een uur op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.