Home

Achtergrond 186 x bekeken

Treeport Zundert gaat op eigen benen staan

De gemeente is tot dusver de grote aanjager van belangenorganisatie Treeport Zundert voor de Zundertse boomteeltsector.

In januari gaat Treeport verder als vereniging, waarna de sector de taken gaandeweg over zal nemen, meldt dagblad BN/DeStem.

De plannen van Treeport Zundert zijn talrijk. Met de organisatie van thema-avonden, excursies, bedrijfsbezoeken en borrels hoopt Treeport de netwerken van haar leden te kunnen vergroten.

De organisatie van beurzen, de uitgifte van een nieuwsbrief, het actualiseren van de website en de ontwikkeling van gezamenlijk promotiemateriaal moet de naamsbekendheid van de Zundertse kwekers vergroten.

De kennisontwikkeling wil Treeport bevorderen via workshops, een kennisbank en studieclubs. De vereniging wil daarnaast de contacten met de landbouwuniversiteit in Wageningen gaan verbeteren.

Een lidmaatschap kost € 250 per jaar. Daarnaast zal Treeport voor enkele activiteiten geld vragen. Subsidies moeten de clubkas verder spekken.

Het lidmaatschapsgeld moet zichzelf terugverdienen, zo is de gedachte. De deelnemende bedrijven komen door de inspanningen van Treeport Zundert in contact met mogelijke klanten en toeleveranciers. Bovendien is het makkelijker om Europese subsidies los te krijgen als je als groep opereert, zo leert de ervaring.

2008 wordt gezien als een overgangsjaar, waarbij de huidige leden van het platform als adviseur bij Treeport verbonden blijven. In 2009 moet Treeport zelfstandig kunnen opereren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.