Home

Achtergrond 138 x bekeken

Transportbranche hekelt EU-plan dieselaccijns

Wegtransporteurs hekelen een EU-plan om de minimumaccijns voor transportdiesel te verhogen.

Het plan komt dinsdag ter sprake in het Europees Parlement. "De dieselprijzen stijgen al sneller dan ooit. Nu nog de accijns verhogen zal een klap zijn voor de economie'', zei IRU-topman Damian Viccars vandaag.

De Europese Commissie heeft een hoger minimumaccijns voorgesteld om tanktoerisme naar Luxemburg en enkele Oost-Europese landen te bestrijden. De transporteurs hebben kritiek dat het voorstel wel een minimum voorstelt, maar geen maximum.

"Bovendien is het fenomeen tanktoerisme zwaar overdreven. Er is geen studie die dat aantoont. Integendeel, door tijdsdruk kunnen chauffeurs nog amper omrijden om goedkoper te tanken'', aldus de IRU, koepelorganisatie van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.