Home

Achtergrond 231 x bekeken

Telersverenigingen AGP en UWG willen samenwerken met Olympic Fruit

Terra Nature International, het verkoopkantoor van Action Pearl Growers (AGP) en United West Growers (UWG), gaat samenwerken met Olympic Fruit. Beide bedrijven tekenen vandaag een intentie-overeenkomst die moet leiden tot een strategische samenwerking.

Olympic Fruit is een jong importbedrijf en wil het aanbod bundelen met het Nederlands product van de telersverenigingen. APG en UWG bezitten 50 procent van de aandelen van TNI. Zo ontstaat een jaarrond aanbod dat interessant is voor afnemers in foodservice en supermarkten, stellen de bedrijven. Verder levert de samenwerking kostenvoordelen op bij logistiek.

Volgens Frans van der Burg, directeur van TNI, zijn APG en UWG ook betrokken bij lopende bundelingsoverleggen tussen Nederlandse telersverenigingen. "Voor TNI verandert er niets. Ik juich de plannen alleen maar toe." Het is wel mogelijk dat TNI voor meer telersverenigingen gaat werken, stelt hij. Hoe groot de omzet is van TNI dat in 2005 is ontstaan, kon hij niet zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.