Home

Achtergrond 198 x bekeken

Teelen: duurzaam moet

Alle tuinders moeten duurzaam gaan werken.

Duurzaam als het gaat om de omgeving van de bedrijven en het milieu, maar ook op het gebied van de arbeid. Dat zegt veilingdirecteur Jacques Teelen in een afscheidsinterview in veilingblad FloraHolland Visie.

Teelen somt in het gesprek op waar de tuinbouw forse stappen voorwaarts heeft gezet. Met MPS heeft de sierteeltsector ingespeeld op de eisen van de consument rond de manier waarop bloemen en planten worden geproduceerd; de sector wordt energieleverancier; bedrijven worden beter landschappelijk ingepast. "Helaas doen nog niet alle ondernemers mee", stelt Teelen echter vast. "En dat moet wel".

De vertrekkende directeur betoogt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen wel eens een beslissende factor op de arbeidsmarkt kan worden. "De sector zoekt professionals om aan zijn versterking te werken en professionals willen nu eenmaal werken in een duurzame sector. Op grote bedrijven wordt dat al zichtbaar omdat zij goede voorzieningen bieden. Kleinere bedrijven die willen blijven meedoen, moeten in dat spoor mee".

Teelen legt zijn functie op 1 januari 2008 neer in verband met de fusie tussen de bloemenveilingen FloraHolland en Aalsmeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.