Home

Achtergrond

Suikerkorting dit seizoen 13,5 procent

Het beheerscomité suiker in Brussel heeft besloten dat suikerbietentelers dit jaar een quotumkorting van 13,5 procent krijgen. Het gaat hierbij om een korting vooraf, waardoor telers 86,5 procent van hun quotum kunnen zaaien.

Dit is de definitieve toewijzing voor de suikerbietenteelt van dit jaar, aldus het Hoofdproductschap Akkerbouw. Het is de derde keer in een maand tijd dat de toewijzing voor telers verandert. In het kader van de hervorming van het suikerbeleid levert de Europese Unie dit teeltseizoen 2 miljoen ton suiker in.

Eerder deze week was het plan nog ‘preventief’ te korten met 12%. Landen die niet meer dan 88 procent van hun quotum zouden produceren, zouden achteraf niet met een korting te maken krijgen. Maar nu is toch een korting vooraf vastgesteld.

Lees ook Europese Commissie wil suikerquotum preventief korten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.