Home

Achtergrond 224 x bekeken

Subsidie exportpromotie agrarische producten

Vanaf 1 maart tot en met 24 april kunnen marktpartijen projectvoorstellen indienen voor handelsmissies en collectieve beursinzendingen ten behoeve van bedrijven in de agrarische sector. Het ministerie van LNV roept daartoe het programma Collectieve Promotionele Landbouw Activiteiten (CPLA) in het leven.

CPLA is een EU-aanbesteding voor het laten organiseren van projecten om de concurrentiekracht van het internationaal opererende Nederlandse agrarisch bedrijfsleven te versterken. De bedoeling van het CPLA is om de promotieactiviteiten meer vraaggericht te organiseren, en dus beter aansluiten op verzoeken van het bedrijfsleven in plaats van georganiseerd door de overheid. Het CPLA wordt gefinancierd door het ministerie van LNV en uitgevoerd door de EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

Voor dit jaar kan het bedrijfsleven projectvoorstellen indienen voor twee aanbestedingen van ieder 150.000 euro: sierteelt en voedingsmiddelen. Beide tenders zijn gericht op de regio's Oost- en Zuid-Duitsland, Noord-Italië of Zuid-Frankrijk. De projectvoorstellen worden beoordeeld op een aantal criteria, waarna een puntenwaardering tot een totaalscore leidt. De projectvoorstellen worden, na gunning door het ministerie van LNV, door de indiener in opdracht uitgevoerd.

Meer informatie Site van EVD

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.