Home

Achtergrond 256 x bekeken

Stug rokend de oudste man van Nederland

Johannes van der Giessen is nog niet van plan de pijp aan Maarten te geven. Integendeel. Hij rookt maandag een extra pijp of sigaar. Van der Giessen mag zich immers met zijn 108 levensjaren de oudste man van Nederland noemen.

De verjaardag van Johannes Leendert van der Giessen gaat niet onopgemerkt voorbij. De oudste man van Nederland krijgt vandaag onder meer bezoek van burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam. En natuurlijk is er veel media-aandacht en visite.

Van der Giessen woont nog thuis, in de Rotterdamse wijk Schiebroek, samen met zijn jongste (67) zoon die voor hem zorgt. De op Rozenburg geboren hoogbejaarde is nog de enige levende Nederlandse man die in de 19e eeuw is geboren.

Zes Nederlandse vrouwen zijn ouder dan hij. De oudste inwoner is de 110-jarige Grietje Jansen-Anker uit Middelburg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.