Home

Achtergrond 536 x bekeken 1 reactie

Studieclub met videoshow

Zoals ik al eerder aangegeven heb, is lid zijn van een studieclub een harstikke leuke vrijetijdsbesteding. Het is leerzaam, gezellig, en je leert zo veel nieuwe mensen kennen en onderhoudt de bestaande contacten. Dus toen wij 2 jaar geleden in het hoge Noorden kwamen wonen, zijn we meteen lid geworden van de Veenkoloniale Rundvee Verening (VRV ). Het is een leuke club actieve melkveehouders en veeliefhebbers die in de wintermaanden enkele interessante activiteiten hebben.

In de herfst is er de jaarvergadering met een actuele spreker. Zo hadden we vorig jaar Frans Keurentjes, een grote koeienboer met nog grotere plannen en sinds kort ook bestuurslid van Friesland Foods. En dit jaar hadden we Agrarisch handels en adviesbureau Wijsman en Hagro licht, over energiemanagement , koe-comfort en het ideale lichtplan.

In februari gaan we een dag met de bus op excursie naar een gerenomeerd koeienbedrijf om in de praktijk te leren van onze collega's.
Zo waren we vorig jaar bij de familie van 't Hof in Oosterwolde en deze winter naar de familie Knoef in Geesteren. Ja, zo kom je nog eens ergens!

Keuring is hoogtepunt

Het hoogtepunt is in januari. De leden van onze studieclub zetten dan met hun beste koeien hun beste beentje voor in een videoshow. Dit is een laagdrempelige manier om zonder kans op ziekte-insleep, zonder vervoer van dieren, thuis op je eigen bedrijf mee te doen aan een professionele keuring.
De opnames van alle deelnemende koeien worden dan professioneel op een video gemonteerd, gepresenteerd op een zeer druk bezochte feestavond, en gekeurd door een vakkundige eenmansjury. Echt een heel mooi kleurrijk initiatief, dit jaar al voor de 5 de keer georganiseerd .

Spreekt dit je aan en ben je een veeliefhebber(ster) en woon je in de omgeving van Oldambt, Veenkolonieën of Westerwolde, sluit je dan aan bij onze studieclub. We horen graag van je!

Eén reactie

  • no-profile-image

    Irma

    Hey hallo Ellen, Wat leuk een stukje over onze vereniging, dat je doorvoor zelfs nog tijd hebt. Heel veel succes met de laatste weekopdrachten. Zet 'm op meid en dan kun de straks lekker ontspannen van de Kerst gaan genieten. SUCCES en tot vanavond. Irma.

Of registreer je om te kunnen reageren.