Home

Achtergrond 1 reactie

Studie naar extra mogelijkheden Afsluitdijk

Hoe kan de Afsluitdijk meer zijn dan alleen een waterkering. Op die vraag zoekt Rijkswaterstaat met vertegenwoordigers van de provincies Friesland en Noord-Holland in 2008 een antwoord.

De toekomstverkenning gebeurt in opdracht van staatssecretaris Tineke Huizinga (Waterstaat), zo maakte het ministerie van Verkeer en Waterstaat vandaag bekend. Huizinga wil daarmee ideeën over en mogelijkheden voor de Afsluitdijk verzamelen.

De Afsluitdijk fungeert nu als waterkering en om te voldoen aan de nieuwe strenge normen wordt de dijk versterkt. Met hulp van deskundigen wordt geïnventariseerd of bijvoorbeeld ook de culturele of ecologische betekenis van de dijk beter kan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zet er zoveel mogelijk windmolens op

Of registreer je om te kunnen reageren.