Home

Achtergrond 1 reactie

Stroomuitval treft vooral melkveehouders

Melkveehouder Bert van Zeelst uit Hedel is via een kalverhandelaar aan een aggregaat gekomen.

Melkveehouders in De Bommelerwaard en delen van de Tielerwaard zijn in de problemen gekomen door stroomuitval in het gebied. Het gebied met zo'n 80.000 inwoners zit sinds woensdagavond zonder stroom, nadat een Apache-helikopter bij Hurwenen aan de Waal tegen een hoogspanningsmast was gevlogen. LTO Nederland roept mensen die een aggregaat hebben op zich te melden bij het publieksinformatiecentrum in Tiel. Daar kan dan vraag en aanbod van aggregaten bij elkaar worden gebracht. "In het gebied is nog steeds vraag naar aggregaten", aldus Jack Luiten van LTO Nederland. Foto Sjef Prins

Hendrik Uuldriks en collega Henk de Haan zijn erin geslaagd om in één dag met behulp van een hoogwerker het dak van een loods van 25 bij 40 meter te plaatsen. "De bouw is bijzonder vlot gegaan", meldt vader Arie Uuldriks. "Inmiddels is de betonvloer gestort en gevlinderd. Over pakweg veertien dagen mogen we op de vloer." Met het oog op het plaatsen van een bollenverwerkingslijn heeft Uuldriks een goed geïsoleerde loods laten bouwen. Verder zijn er plannen de graansilo's in de loods te plaatsen. Foto Koos van der Spek

In het WTC Expo in Leeuwarden worden voorbereidingen getroffen voor de Landbouwwerktuigenbeurs, die maandag begint. De staking van vrachtwagenchauffeurs in Italië heeft voor een vertraagde opbouw van de beurs gezorgd. De organisatie was bang dat door de staking de nieuwste machines en landbouwwerktuigen uit Italië niet op tijd afgeleverd konden worden. Maar de chauffeurs hebben een punt gezet achter hun staking en alle wegblokkades opgeheven. Foto Alex Mulder

PvdA-raadslid Constantijn Jansen op de Haar (links) uit Utrecht krijgt informatie van Cees Kers van Stichting Veehandel Utrecht. Hij en zijn mederaadsleden bekijken hoe de schapenhandel op de verzamelplaats van Kassing de Raaphof in Bunnik verloopt. De Utrechtse gemeenteraadsleden waren uitgenodigd door de pas opgerichte Stichting Veehandel Utrecht. Deze stichting wil dat de veehandel vanuit Bunnik weer naar Utrecht gaat verhuizen. De veemarkt in Utrecht hoeft niet verliesgevend te zijn volgens de Stichting. "Wij kunnen aantonen dat die veemarkt wat geld oplevert in plaats van het verlies van 200.000 euro per jaar in het verleden", legt Kers uit. Foto Engel Lameijer

Voorzitter Wyno Zwanenburg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders opent het Nationaal varkensmuseum. Het museum is opgezet door Bert en Els van der Aalst uit het Brabantse Eersel. Naast het museum houdt het echtpaar ook 58 zeugen en 250 vleesvarkens. In het museum willen Bert en Els van der Aalst een totaalbeeld geven van de varkenshouderij, van zaadje tot karbonaadje. Behalve dat staan in het museum beeldjes en andere kunstvoorwerpen die betrekking hebben op varkens. Het bedrijf en het museum zijn drie middagen in de week geopend. Foto John Claessens

Bij biologisch geitenhouder Ton van Wolfswinkel in Maarsbergen was gisteren een open dag. De biologische landbouw krijgt nog tot en met 2011 financiële ondersteuning van het rijk. Daarna gaat de subsidiekraan dicht. Dat blijkt uit de Beleidsnota bi­ologische landbouwketen 2008­2011, die minister Gerda Verburg gisteren de Kamer heeft aangeboden. Foto Jeannette Zinger

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    henk

    Nou toch eerst maar eens een agregaat kopen van dat extra melkgeld !!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.