Home

Achtergrond 251 x bekeken

Staking Italië lijkt af te lopen

De staking onder Italiaanse vrachtwagenchauffeurs lijkt te gaan aflopen. Drie van de zeven betrokken vakbonden hebben hun leden opgeroepen de stakingsacties te beëindigen.

De andere bonden zullen dat waarschijnlijk binnen enkele uren ook doen. De bonden besloten tot de oproep na besprekingen met de regering. De truckers begonnen hun acties drie dagen geleden uit protest tegen de hoge dieselprijzen. De regering heeft nu een reeks voorstellen gedaan die er onder meer voor moeten zorgen dat de truckers minder last hebben van de hoge brandstofprijzen.

Volgens de Italiaanse minister van Transport moet het openbare leven donderdag weer normaal zijn. In diverse steden was als gevolg van de stakingsacties nergens benzine meer te krijgen. Ook ontstonden er problemen met aanvoer van voedsel.

De eerste effecten van opheffing van de acties waren gisteravond al merkbaar, meldde het Italiaanse persbureau Ansa. Bij twee grensovergangen met Frankrijk waren truckers al bezig de weg vrij te maken.

Volgens het persbureau moet de bevoorrading van benzinestations binnen twee dagen weer normaal zijn. Door de stakingsactie zijn ook buitenlandse vrachtwagenchauffeurs in de problemen gekomen, onder wie Nederlandse. Zij kunnen door de blokkades geen kant meer op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.