Home

Achtergrond 159 x bekeken

Staatssecretaris spoort vmbo'ers aan door te leren

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs vindt dat alle vmbo-leerlingen die deze zomer hun diploma hebben gehaald, maar zich nog niet hebben ingeschreven voor een vervolgopleiding, dat alsnog moeten doen.

Ze stuurt hen deze week een persoonlijke brief met de aansporing vooral door te leren. Een woordvoerster van de staatssecretaris heeft maandag een bericht in het AD hierover bevestigd. ”Ik denk dat je de kans niet moet laten lopen om verder te komen. Jezelf ontwikkelen – ergens goed in worden, een beroep vinden dat echt bij je past – is het mooiste wat er is”, schrijft Van Bijsterveldt. Er gaan in totaal 7000 brieven de deur uit.

Van Bijsterveldt maakt maandag ook afspraken met de wethouders van de vier grote steden over het terugdringen van het aantal voortijdige schooluitvallers. In 2011 moet dat aantal met 40 procent zijn verminderd. In de grote steden verlaten nu nog jaarlijks 9500 leerlingen hun school zonder diploma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.