Home

Achtergrond 2 reacties

Slachtoffer diefstal krijgt zelf straf

Een bloemenkweker uit De Lier die in september bezoek kreeg van inbrekers, moet zelf een boete betalen.

De bloemenkweker maakte de bestelbus waarmee de dieven hun buit wilden vervoeren onklaar door de ruiten in te slaan.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was het inslaan van de ruiten echter niet meer nodig om het wegrijden te beletten. De Lierenaar had namelijk al de autosleutels meegenomen. Het busje bleek gehuurd en het verhuurbedrijf heeft aangifte gedaan van vernieling. Het OM besloot vandaag dat de man de schade moet betalen. Zo niet, dan wordt de zaak voorgelegd aan de politierechter.

De inbrekers gingen er overigens te voet vandoor. De politie kon hen niet meer opsporen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem Evertse

  Ik begrijp de houding van het verhuurbedrijf niet helemaal. Normaal is het zo dat elke autohuurder zich met een paspoort moet identificeren en een borgsom moet storten. Het lijkt mij dan ook niet geheel verkeerd gedacht om het verhuurbedrijf eens onder de loep te nemen. Waar het rookt is vuur te verwachten.

 • no-profile-image

  emigrant

  Is het normaal gesproken niet dat de huurder opdraait voor aangerichte schade aan huurvoertuigen.Waarom gaat de verhuurder dan geen verhaal halen bij diegene die het bestelbusje gehuurd heeft.
  De laatste keer dat ik in Nederland een auto gehuurd heb moest ik een borg achterlaten , in dat geval een blanco afschrift van mijn credietkaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.