Home

Achtergrond

Schaatsfabrieken hopen op langere vorstperiode

"We hebben nog maar een druppel verkocht.'' De drie grote schaatsfabrikanten in Nederland hoopten met de vorst van de laatste week voor het eerst sinds 2002 weer eens wat te kunnen verkopen.

Maar afgezien van een piepklein piekje blijkt dat vergeefse hoop. "Wij hebben 400.000 paar schaatsen op voorraad. De vorst van de laatste week zet geen zoden aan de dijk'', aldus schaatshandelaar Schreuders Sport in Leerdam vandaag.

Scheuders Sport levert onder meer Nijdam-schaatsen aan winkelketens als Bristol en Scapino. Ook de fabrikanten Zandstra in Joure en Viking in Lelystad weten hun product nog slecht te slijten. "Wij hebben 75.000 tot 80.000 schaatsen liggen, de marge daarop is weg'', aldus commercieel manager Henk Vos van Viking. "Alles ligt nog open'', zegt eigenaar Willem Zandstra, verwijzend naar het water in de sloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.