Home

Achtergrond

Schaatsen in een winters landschap

Dankzij het hoge water van vorige week ligt er in de uiterwaarden van het Pannerdens kanaal bij Loo een prachtige baan natuurijs.

Dankzij het hoge water van vorige week ligt er in de uiterwaarden van het Pannerdens kanaal bij Loo een prachtige baan natuurijs. Foto Frans Ypma

Bessenteler Henk Sturing uit het Drentse Hooghalen (tweede van rechts) sorteert rode bessen met medewerkers en familie. De Greenery-teler heeft de cellen nu leeg gemaakt om aardbeienplanten te forceren. Sturing teelt aardbeien, frambozen en bessen. Vanaf eind september leverde hij dagelijks tachtig tot honderd kistjes rode bessen van één hectare. Foto Jan Bouwman

Medewerkers van waterschap Aa en Maas zijn in de gemeente Deurne bezig om de waterloop te herprofileren. Per jaar wordt bekeken welke watergang opnieuw van profiel moet worden voorzien. Foto Waterschap Aa en Maas

Op het akkerbouwbedrijf van Jacques Petit in Voerendaal worden witlofpennen uitgesorteerd. De akkerbouwer heeft dit jaar vijf hectare witlofpennen geteeld. "Normaal is dat wat meer, maar het kwam in het bouwplan dit jaar beter uit het bij vijf hectare te houden. We hebben de pennen vóór de vorst kunnen rooien. Met de kou valt het wel mee. We hebben hier een kachel bij staan. Als alles goed gaat staan de pennen aan het eind van de dag allemaal in de koeling." Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.