Home

Achtergrond

Rode Kruis plant 10.000 bomen op Bali

Het Rode Kruis plant zondag 10.000 mangrovebomen bij het dorpje Tajung Benoa, op het Indonesische eiland Bali.

De bomen staan symbool voor de 10.000 deelnemers aan de klimaattop die momenteel op Bali aanwezig zijn. Dat heeft het Nederlandse Rode Kruis vandaag laten weten.

Het Rode Kruis is op Bali om te lobbyen voor meer aandacht bij de voorbereiding van arme landen op rampen. "Mangrovebossen beschermen de bevolking tegen stormen, cyclonen en vloedgolven. Door klimaatverandering verdwijnen veel van deze bossen'', aldus het Rode Kruis.

Met het planten van de mangrovebomen probeert de organisatie de verzamelde regeringsleiders en de Verenigde Naties in Bali te wijzen op de effecten van de klimaatverandering. "Door klimaatverandering neemt het aantal natuurrampen toe, net als het aantal slachtoffers en de economische schade, met alle gevolgen van dien', stelt het Rode Kruis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.