Home

Achtergrond

Rentabiliteit hoog in het vaandel

Ik zou door willen groeien naar 120 melkkoeien en daarbij twee melkrobots aanschaffen. Aan een melkrobot gaan maximaal 75 melkkoeien. Om er een goede boterham mee te verdienen en het bedrijf rendabel te houden voor een eventuele opvolging, lijkt het me verstandig om door te groeien naar 120 melkkoeien. In mijn ogen moet het mogelijk zijn om als veehouder, zonder vreemd personeel maar met melkrobot, 120 melkkoeien te verzorgen.

Toekomstmogelijkheden bovenstaand scenario

De melkrobots hebben nog wat overcapaciteit. Er kan op termijn doorgegroeid worden tot ongeveer 140 koeien. Bij deze beslissing komen ook weer andere aspecten kijken: management, vreemd personeel, mestafzet etc. De tijd zal leren of dit een verstandige bedrijfsbeslissing gaat zijn. Verandering van de marktsituatie, melk- en quotemprijzen en interesse van kinderen in bedrijfsopvolging spelen hierin een belangrijke rol.

Of registreer je om te kunnen reageren.