Home

Achtergrond

Reisbureaus brengen vliegtaks al in rekening

Mensen die na 1 juli per vliegtuig op reis gaan, moeten de vliegtaks nu al betalen.

Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) adviseert de leden de belasting in rekening te brengen, hoewel de Eerste Kamer nog met de invoering ervan moet instemmen. De ANVR-woordvoerster heeft een bericht daarover in het AD vandaag bevestigd.

Met de vliegtaks wil het kabinet milieuonvriendelijk gedrag ontmoedigen. Voor vliegreizen tot 2500 kilometer wordt 11,25 euro in rekening gebracht, daarboven geldt een bedrag van 45 euro.

Als de reisbureaus op de instemming van de Eerste Kamer zouden wachten, zouden ze klanten naheffingen moeten opleggen. Dat brengt extra werk en kosten met zich.

De ANVR heeft zich krachtig tegen invoering van de vliegtaks verweerd. Via stickers, radiospotjes en krantenadvertenties werd geprobeerd de politiek op andere gedachten te brengen. De organisatie zei te vrezen dat invoering van de vliegtaks 12.000 banen in de reiswereld zou kosten. Ook voor de suggestie de nieuwe belasting niet midden in de zomer in te voeren vond de ANVR geen gehoor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.