Home

Achtergrond 170 x bekeken

Recordprijs voor beeldje uit oudheid

Een beeldje uit de oudheid heeft woensdag op een veiling in New York records gebroken. De sculptuur van een leeuwin bracht 57 miljoen dollar op, meer dan elk ander beeld of antiquiteit ooit geveild, aldus veilinghuis Sotheby’s.

Het kalkstenen figuurtje van 8,3 centimeter is 5000 jaar geleden in Mesopotamië gemaakt, de bakermat van de beschaving tussen de rivieren Tigris en Eufraat. De identiteit van de nieuwe eigenaar is niet bekendgemaakt.

Het Guennol-beeldje werd verkocht door een trust van de verzamelaars Alastair Bradley Martin en zijn vrouw Edith. De opbrengst gaat naar goede doelen.

Het vorige record voor een beeldhouwwerk was ruim 29 miljoen dollar voor Picasso’s Tête de Femme (Dora Maar). Een Romeinse brons van 2000 jaar gold met ruim 28 miljoen dollar als kostbaarste geveilde antiquiteit tot nu toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.