Home

Achtergrond 553 x bekeken

Reclassering zet zorgboerderij aan de kant

Reclassing Nederland weigert nog langer veroordeelden op zorgboerderij De Nieuwe Start in het Drentse Nieuw-Amsterdam te plaatsen.

De zorgboerderij voldoet niet aan de eisen die de Reclassering stelt. Dat heeft een zegsvrouw van de Reclassing vandaag gezegd.

De Nieuwe Start is een wooninstelling waar justitie via de Reclassering onder anderen pedofielen plaatst die hun celstraf hebben uitgezeten. De veroordeelden kunnen bijvoorbeeld niet terug naar hun familie en krijgen dan een plek in Nieuw-Amsterdam.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zegt geen klachten over De Nieuwe Start te hebben. De dienst, die vanuit Amsterdam veelplegers in Nieuw-Amsterdam plaatst, heeft naar aanleiding van klachten van de Reclassing een gesprek met de zorgboerderij gehad. "Dat gaf voldoende duidelijkheid om de samenwerking voort te zetten, wij hebben zelf geen klachten'', aldus een woordvoerder.

De Nieuwe Start wilde vandaag niet reageren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.