Home

Achtergrond

Rabobank: geen bollen laten verdwijnen

De Rabobank West-Friesland-Oost heeft geen bollen laten verdwijnen.

Dat heeft volgens de Rabobank een commissie geconcludeerd die de beschuldigingen onderzoekt van tulpenkweker Wim Visser uit Bovenkarspel dat de bank bollen had gestolen.

Volgens de Rabobank is slechts gebleken dat er sprake is van een relatief gering administratief verschil tussen de hoeveelheid geoogste bollen en betaalde bollen. "Van de circa 66 hectare aan geoogste bollen betreft het hier een administratief verschil van maximaal 20 ton bollen (1,5 procent van totale oogst), waarvoor de onderzoekers geen verklaring konden geven", aldus een woordvoerder van de Rabobank.

De Rabobank aanvaardt de conclusies in het eindrapport van de commissie en zal met de curator van Visser c.s. afspraken maken over het geconstateerde verschil. Visser heeft aangekondigd donderdag met trekkers te gaan protesteren bij de Rabobank West-Friesland-Oost in Zwaagdijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.