Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

Publieksvraag week 8

Je kunt je huidige trekker en machines uitrusten met de nieuwe techniek. Of je kunt bij vervanging van je machinepark kiezen voor nieuwe types die standaard geschikt zijn voor precisielandbouw.
In beide gevallen is de vraag: hoe financier ik de investering in de nieuwe techniek? Er zijn drie mogelijkheden: zelf investeren, financial lease of operational lease.

Opdracht: Zoek uit wat de drie varianten inhouden en maak je keuze voor één van de drie. Motiveer je keuze. Plats je antwoord in de reacties.
Tip: Raadpleeg een deskundige uit de mechanisatiesector of bij een bank.

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Thijs Vloet

  Mijn motivatie is het volgende:

  Indien je je huidige trekker of machine wil uitrusten met nieuwe techniek zoals gps lijkt het mij verstandig om de investering te financieren met een operational lease.

  Deze manier past het beste bij nieuwe techniek. Een nieuwe techniek staat altijd in de kinderschoenen, ervaringsgebruikers ontbreken en het economische succes ervan is nog zeer onzeker.
  Bovendien is het de vraag of de nieuwe techniek al helemaal geoptimaliseerd aanwezig is. Het is dan vanzelfsprekend het economische risico te leggen bij de lessor, aangezien deze het product graag wil aanbieden.

  Operational lease kan meer mensen in de landbouwsector polsen om de techniek eens uit de proberen. Indien de techniek niet bevalt of een update nodig heeft, kost het de boer nooit meer geld.
  Ook de fabriek heeft er baat bij, omdat deze meer klanten krijgt door de lage toetredingsbarriere d.m.v. aanschapkosten die bij deze vorm van investeren niet van toepassing zijn.
  Vrager en aanbieder zijn dus het beste af deze investeringsvorm.

  Met vriendelijke groeten,

  Thijs Vloet

Of registreer je om te kunnen reageren.