Home

Achtergrond 201 x bekeken

Publiek vindt Verdonk de beste, politici juist niet

Deelnemers van het opiniepanel van het tv-programma EénVandaag vinden Rita Verdonk de beste politicus van 2007, Tweede Kamerleden zien haar echter als een van de slechtste.

Dat blijkt vandaag uit peilingen van het tv-programma EénVandaag. Achttien procent van de 24.000 paneldeelnemers bracht zijn stem uit op Verdonk, de oprichter van de beweging Trots op Nederland. Stemmers prijzen haar om haar duidelijke taal en zien de uit de VVD gestapte politica als betrouwbaar.

Fractievoorzitter Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid eindigt als tweede bij de verkiezing, premier Jan Peter Balkenende als derde. Vorig jaar won SP-leider Jan Marijnissen de publieksverkiezing. Verdonk won ook al in 2005.

Hoezeer Wilders omstreden is, blijkt uit het klassement van de slechtste politici in 2007. Dat wordt aangevoerd door Wilders, gevolgd door PvdA-leider en minister van Financiën Wouter Bos en Balkenende.

EenVandaag vroeg ook Kamerleden naar hun voorkeur. Zij wezen Balkenende aan als beste politicus dit jaar, gevolgd door VVD-leider Mark Rutte en CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel.

Als slechtste politicus zien de parlementariërs Wilders. Op de tweede plaats staat Verdonk en derde fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Zaterdag publiceert de NOS de uitslag van zijn verkiezing van de beste politicus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.