Home

Achtergrond

Provincies willen 600 miljoen euro extra voor watertaken

De provincies willen meer geld van het rijk voor het uitvoeren van taken op het gebied van waterbeheer.

Er zou 600 miljoen euro extra nodig zijn. Dat schrijft het Interprovinciaal Overleg (IPO) in een brief aan het kabinet. In totaal is in de periode 2007-2013 3,8 miljoen euro nodig voor wateropgaven, zo becijferen de provincies.

Het IPO stelt voor het extra geld onder te brengen in het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Dat is geld bestemd voor allerlei taken op het platteland.

Het rijk besloot eind 2006 tot een ILG-bijdrage van 3,2 miljard euro voor 2007-2013. Dat geld komt van de ministeries van LNV en Vrom. De provincies klaagden destijds al dat Verkeer en Waterstaat vooralsnog niets bijdraagt; het budget voor watertaken zou vooral van de provincies en de waterschappen moeten komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.