Home

Achtergrond 251 x bekeken 1 reactie

Provincie Noord-Brabant koopt natte natuurparels

De provincie Noord-Brabant heeft aankoopplannen voor vijftien zogenoemde natte natuurparels vastgesteld.

Deze beslaan samen 4525 hectare te realiseren Ecologische Hoofd Structuur (EHS) en robuuste verbindingen. De uitvoering kost vijf jaar.

Natte natuurparels zijn de belangrijkste natte natuurgebieden in Brabant. Deze gebieden, in totaal 31, hebben belangrijke ecologische waarden die afhankelijk zijn van waterkwaliteit – en kwantiteit. De Provincie wil de natuurparels zoveel mogelijk samen met particuliere grondeigenaren realiseren. Streven is om agrariërs en particulieren zelf natuurdoelen te laten verwezenlijken op hun grond, tegen een fatsoenlijke vergoeding.

In januari 2008 komt de provincie met voorstellen om particulier natuurbeheer verder te stimuleren. Wanneer grond zich echt niet leent voor particulier natuurbeheer wil de provincie de grondeigenaar een goede prijs betalen; niet alleen als onkostenvergoeding maar ook als schadevergoeding c.q. gederfde inkomstenvergoeding. Slechts in het uiterste geval zal de provincie overgaan tot onteigening.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    arie

    nu de voedselprijzen stijgen,gaan ze flink wat natuur aanleggen,de tarweprijzen stijgen maar natuur is hot.voor natuur is er altijd ongelimiteerd geld aanwezig.en de burgers maar klagen over de hoge voedselprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.