Home

Achtergrond

Prijs witlof onderuit door blokkade Italië

De blokkades in Italië zorgen voor een prijseffect op de Nederlandse markt. De prijs voor witlof is onderuitgegaan door het wegvallen van de Italiaanse markt.

Dat stelt een woordvoerder van handelsbedrijf Frankort en Koning uit Venlo. "Vorige week werd voor het lange lof nog 70 cent betaald, nu is de prijs gekelderd naar 30 cent." Ook andere handelsbronnen erkennen de prijsval bij witlof. Voor verschillende groenteproducten is de vraag afgenomen, zoals voor trostomaten en prei. Hier is nog geen prijseffect merkbaar.

Frankort vermoedt zelf een omzetderving te lijden van enkele tonnen. Circa 15 vrachtwagens zijn deze week niet uitgereden naar bestemmingen in Italië. Hoe groot de schade precies is, valt lastig te zeggen omdat het bedrijf getracht heeft andere afzetkanalen aan te boren.

Eén vrachtwagen staat nog vast, meldt de woordvoerder van het bedrijf. De partij ananas in de vrachtwagen bederft niet snel. "We hebben maandag nog één vrachtwagen laten rijden, maar gekozen voor minder bederfelijke waar."

Of registreer je om te kunnen reageren.