Home

Achtergrond

Pony's doodgereden op A2 bij Eijsden

Op de grensovergang met België bij Eijsden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee uit een weiland ontsnapte pony's doodgereden.

Een derde pony raakte gewond. Bij de aanrijding om tien voor twee op de A2 richting Luik waren een bestelbusje en een vrachtauto betrokken. Niemand raakte gewond. De politie zette de A2 richting België af en leidde het nachtverkeer tijdelijk om. De resten van de dieren lagen verspreid over een lengte van 100 meter.

Acht pony's waren 's nachts uit een weiland aan de Holstraat vlakbij de A2 ontsnapt, nadat een onbekende een paal van een afrastering rond het weiland omver had gereden. De pony's liepen vervolgens de weg op. Inwoners van Eijsden hebben samen met de politie de levende pony's terug de wei ingedreven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.